آشنایی با قالب سیلیکونی رزین
قالب سیلکونی رزین:
استفاده از قالب سیلیکونی برای تولید محصولات رزینی ضروری نیست و بدون خرید قالب سیلیکونی رزین نیز می توان انواع محصولات رزینی تولید کرد. قالب های سیلیکونی تنوع بسیار زیادی دارند و انواع قالب برای ساخت زیور آلات و اکسسوری رزینی در بازار موجود است. قالب های سیلیکونی اگر از سیلیکون مناسب ساخته نشده باشد می تواند باعث کدری کار رزینی شود برای همین از سایر مدل قالب های سیلیکونی مثل قالب سیلیکونی استفاده نکنید. این قالب ها یک بار مصرف نیستند و اگر درست از آنها نگهداری شود از بین نمیرود. بهتر است قاب سیلیکونی رزین در مکان خنک نگهداری نشود.
توجه داشته باشید که استفاده از رنگ های بی کیفیت در ترکیب با رزین سبب میشود که قالب سیلیکونی شما به مرور خراب شود و در نهایت کیفیت کارهای رزینی خارج شده از آن نیز پایین بیاید. حالت لاستیکی رزین یا سفت نشدن آن به هیچ عنوان مربوط به قالب سیلیکونی نیست. تنها مشکلی که قالب سیلیکونی میتواند برای کارهای رزینی شما ایجاد کند کدر شدن کار یا ایجاد خط و خش روی کار است، البته که در نهایت با پرداخت و پولیش رزین میتوان آن را ترمیم کرد.
آموزش استفاده از قالب سیلکونی رزین:
برای استفاده صحیح از قالب سیلیکونی نیاز است تا مراحل زیر را طی کنید.
- ریختن رزین اپوکسی داخل قالب: برای ریختن رزین در داخل قالب بهتر است از گوشه های قالب شروع کنید. این کار ریسک ایجاد حباب در کناره ها را کاهش می دهد. همچنین اگر عمق قالب شما زیاد است باید رزین را به صورت لایه لایه داخل قالب بریزید. بهترین زمان برای ریختن لایه دوم رزین هنگامی است که لایه قبلی حالت ژلی به خود گرفته است اما به طور کامل خشک نشده است. اگر رزین خشک شده باشد و لایه جدیدی بر روی آن بریزید ممکن است لایه لایه بودن در محصول نهایی قابل رویت باشد.
- خشک شدن رزین در قالب: بعد از ریختن رزین بر روی قالب، روی آن را با یک جعبه یا پوشش پلاستیکی بپوشانید تا مو و گرد و غبار وارد حین خشک شدن وارد مخلوط رزین نشود.
- جا کردن رزین از قالب: برای جلوگیری از آسیب دیدن رزین و قالب سیلیکونی باید به طور اصولی رزین را خارج کرد. یک لبه رزین را بگیرید و قالب را به آرامی از رزین اپوکسی جدا کنید. اگر از قالب سیلیکونی نرم استفاده می کنید مراقب باشید. اگر قالب سیلکونی مورد استفاده بافت خشکی داشته باشد با کشیدن زیاد ممکن است آسیب ببیند.
- شستن قالب رزین: قالب رزین چند بار مصرف است و اگر درست از آن نگه داری شود چندین بار می توانید از آن استفاده کنید.برای شستشو فقط از آب خالی و الکل ایزوپروپیل استفاده کنید و هرگز جسم تیز به سطح آن نزنید. هنگام شست و شو می توانید از اسکاچ ها و اسفنج های نرم استفاده کنید.
علاوه بر مواد و ابزارهای معرفی شده به مواردی مثل مواردی مثل ترازو گرمی (برای وزن کردن میزان رزین و هاردنر)، چوب بستنی(برای هم زدن) و لیوان یک باز مصرف (برای ریختن رزین و هاردنر) نیاز خواهید داشت.